Over ons

De Brinkzangers is een koor dat bestaat sinds november 1929. We hebben op dit moment 50 leden. Het koor zingt meestal drie- of vierstemmig. We oefenen op de woensdagavond van 19.30 tot 21.30 uur in de dorpshuiszaal van de Brinkhof te Norg, met een kwartier koffie- en thee-pauze.

P1242686

Dirigente en begeleiding

Wij zingen met veel plezier onder de inspirerende leiding van onze dirigente Corien Kronemeijer uit Groningen. We beginnen meestal met stemvorming en ademhalingsoefeningen.
Elke maand repeteren we met onze vaste pianist Aleg Tryfanenkau. Hij begeleidt ons ook bij optredens.

Pianist Aleg Tryfanenkau

Optredens

Gemiddeld treden we twee à drie keer per jaar op. Zo geven we elk jaar een eigen concert en een kerstuitvoering, samen met andere koren of muziekverenigingen. Daarnaast doen we elk jaar nog een andere activiteit: de zangersdag van de Bond van Koren in Drenthe, een ander zangfestival of een muziekworkshop. In september geven we meestal een Sing In op woensdagavond om mensen te laten ervaren hoe heerlijk het is om te zingen.

Klein koortje

Incidenteel verzorgen we kleinschalige optredens in verzorgingshuizen of bij jubilea. Dat doen we met het ‘kleine koortje’, een kleine groep Brinkzangers die zelfstandig, zonder dirigent en pianist, eenvoudige liedjes instuderen. We worden daarbij begeleid door Rika de Groot op accordeon. Het kleine koortje repeteert eens per maand van 18.30 tot 19.15 uur in de Dorpshuiszaal. Dat is dus voorafgaand aan de repetitie van het grote koor.

 

Nog meer gezelligheid

Elk jaar verzorgen een paar van onze koorleden een gezellig dagje uit voor alle leden plus aanhang. Dat is elk jaar wat anders: een boottochtje, klootschieten of een puzzeltocht. Afgelopen jaren hebben we onder meer een bakworkshop gehad bij bakkerij Fledderus in Zeijen en een fietstocht met bierproeverij bij Bierbrouwerij Maallust in Veenhuizen. 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *